За Нас

Кои сме ние?

AM Football Academy е млада, всеотдайна и бързо просперираща детска футболна академия. Намираме се в град София и провеждаме тренировките си на футболните игрища на спортен комплекс „Мир и Дружба“, ул. Никола Габровски 83 (близо до парк-хотел Витоша) в Студентски град.

Нашата мисия

Мисията на нашата академия е да дадем солидна основа на децата на която да стъпят в предстоящите им години и да изградят характер, както на терена, така и извън него!

Деца от какви възрасти тренират при нас?

Тренировките при нас се провеждат в две групи. Едната група е от 4 до 7 годишни деца, а другата е 8 до 12г. възраст, като това може да е различно, спрямо качествата и опита на децата във футбола.

Какво е футболът за нас?

Футболът е спорт, който трябва да възпитава и да ни развива, не само физически, но и мислено. Той ни кара да взимаме решения в рамките на секунди, развива координацията и реакциите ни. 

В същото време ни дисциплинира, карайки ни да изпълняваме зададени упражнения и движения, по методология, разработена от треньора. И не на последно място са ползите от здравето и забавлението на терена. 

Всички знаем, че “Спортът е здраве” и това е безспорен факт, но ние смятаме, че той е здраве само, когато е предаден по правилния начин, с нужната подготовка и заключителна част за всяка тренировка. 

До колкото забавлението, то е неизбежно в нашите тренировки. Упражненията са различни, развлекателни и карат децата да се запалят още от първата тренировка, както и трябва да бъде!

Кой тренира вашите деца?

За Нас

Асен Марков

Треньор в АМ Футболна Академия и Основател на „AM Football Academy“.

Той е юноша на Витоша (Бистрица), като има над 250 мача за тях. След като приключва с юношеството напуска Витоша и отива да играе за Спортист (Нови Хан) в четвърта лига, като все още продължава активно да играе.

Асен е лицензиран треньор от „БФС“ и има опит, като треньор повече от 7 години. Той основава футболната академия през 2019г., поучил се от уроците от неговите треньори и учители, както и от собствените си грешки, да предаде футбола през неговия поглед, а именно с много любов към играта, дисциплина и вяра, че всеки може да стане футболист!

„Талант съществува…безспорно. Но това са едни 15-20% с които детето тръгва пред другите. С годините и с много труд, разбира се тези проценти намаляват и биват наваксани. Всеки може да стане с много желание, постоянство и любов към това, което прави!“