Талантът е оправдание!

09.08.2020

„Талантът е оправдание!“. така започваме днешната публикация. Масово е разпространено мисленето, че едно нещо не ти ли се получава лесно, значи не е за теб. Да, но какво правим, ако това нещо ни влече? Ако е нещото в което искаме да сме най-добри?
В повечето случай това, което искаме да правим няма да ни се получава от първия, втория или стотния път. Постоянството е пътят към промяната и точно този път ни дава шанса да разгърнем потенциала си. С времето и нужното количество труд в посоката в която сме се насочили, откриваме колко способни можем да бъдем.

Опитът ни прави по-добри, не таланта.

Талантът е оправдание!Представете си как вашето дете иска да спортува даден спорт, да кажем стрелба с лък. Но не му се получава доста дълго време. Сякаш не е роден да прави точно това, но има невероятно желание да стреля и да се научи. Бихте ли отрязали крилата му, като му кажете, че това не е неговото нещо и само си губи времето или ще го подкрепите, насърчите и помогнете в начинанието с което се е захванал.

Има стотици примери за професионални спортисти, които са били провал в самото начало, но на края са останали в историята с това, което са направили в дадения спорт. Ще ви дадем един пример точно за това. Един доста нашумял последните години атлет, а именно Конър Макгрегър – ММА боец. Ето какво казва той:

„Тук няма талант, има здрава работа. Това е обсебване. Талантът не съществува, ние всички сме равни, като човешки същества. Можеш да бъдеш всеки, ако отделиш нужното време. Ще стигнеш върхът и това е. АзТалантът е оправдание! не съм талантлив, аз съм обсебен.“

Кое е толкова специално в това, което Конър казва тук. Той е обсебен. Звучи налудничево, но точно това е начинът да успеем. Когато това, което правим ни харесва толкова много, е нормално да започнем да мислим постоянно за него.

Трудът може да е забавен, когато правим това което обичаме. И ако това се нарича обсебване, дано всички бъдем обсебени!