Началото във футбола за нашите деца!

04.08.2020

Колко важно е началото за децата и примера, който им даваме?

Футболът е един от най-гледаните и известни спортове в света. Благодарение на популярнос Началото във футбола за нашите деца! тта му, повечето деца искат да станат футболисти и да бъдат герой, каквито са повечето професионални спортисти за своята публика, а и не само. Те стават пример за подражание с усърдната си работа, пътя който са извървяли и справянето с трудностите през които са минали или преминават в момента. Духът и волята, които препредават тези хора, е това от което имат нужда следващите поколения… Не само спортистите, но и всеки един от нас дава някакъв пример на някого в този момент, без дори да си дава сметка. За това е толкова важно, какво правим, къде го правим и как го правим!

Всяко дете попива мисленето, движенията, отношението и още много неща на околната му среда. В тази околна среда, често приятелите са проблема, но реално, ако то има достатъчно добър пример пред него от родители, треньори и учители, не би се повлияло от токсични приятели. Реално погледнато, след 7-мата година на детето по-голямата част от времето, то прекарва в училище, на тренировки или на уроци. За родителя е много важен подбора на правилно училище или треньор, за да не губи време и пари, при някой, който отбива номера и просто взима пари за не свършена работа или полу-свършена работа.

Интересен факт е, че едно 4 годишно дете може да покаже невероятни качества само за 1 година, ако се работи по правилния начин и с правилния подход към него. Не е нужно да има каквито и да било качества в него. Единственото, което му трябва е желание да започне. Защо това би било достатъчно за едно дете да стартира във футбола? Много просто. Желанието на детето е една малка искра. Преди тренировката, то ще се притеснява от обстановката, от новото, от треньора, ще иска да се върне при родителите си

Началото във футбола за нашите деца!, но ще има момент в който нещо съвсем малко ще му се получи, както трябва. Именно това е момента в който тази малка искра се превръща в пламъче. Леко по леко, ден след ден, ще започват все повече неща да му се получават и съответно все повече пламъчето започва да се превръща в огън. Толкова е просто.

Един ден, може да се откаже поради редица причини, но това не е изгубено време. Това дете с всяка тренировка трупа изключително много качества нужни за живота, който го чака. То ще бъде дисциплнирано, координирано и нещо още по-важно ще може да се справя с проблемите пред себе си, не заради друго, а защото на терена имаш много проблеми и трябва да ги решаваш за части от секундата.

Всеки в един момент намира своята страст. Това е нещото, което когато го прави се чувства щастлив и мотивиран, чувства се на мястото си. Ако едно дете има желание за даден спорт, му е нужен треньор с пламък в очите, който е намерил своята страст и иска да превърне тази искрица в пожар!

 

AM Football – Асен Марков